الستيك او اسكالوب اللحم
المقادير
نصف كيلو فقط وانتوا طبعا زودوا الكميه لو عاوزينه يتفرزن
المقادير
نصف كيلو ستيك بقرى او بفتيك كما يسمى
1 حبه بصل كبيره
1 حبه طماطم كبيره
2 بيضه
بقسماط (خبز مطحون )
ملعقه صغيره زيت زيتون
خل
ملح فلفل كمون بابريكا واى توابل تحبيها
صويا صوص او ورشستر صوص (اختيارى )
زيت للقلى
الطريقه
[/center]
[/center]
[/center]
[/center]
[/center]
[/center]
المقادير
نصف كيلو فقط وانتوا طبعا زودوا الكميه لو عاوزينه يتفرزن
المقادير
نصف كيلو ستيك بقرى او بفتيك كما يسمى
1 حبه بصل كبيره
1 حبه طماطم كبيره
2 بيضه
بقسماط (خبز مطحون )
ملعقه صغيره زيت زيتون
خل
ملح فلفل كمون بابريكا واى توابل تحبيها
صويا صوص او ورشستر صوص (اختيارى )
زيت للقلى
الطريقه
اول شي نضع اللحم فى الكيس هكذا ونطرق عليه بمطرقه اللحم او اى اداه حتى تكون طبقته رفيعه وليست سميكه
[/center]ونطرق الى ان يكون بهذا الشكل
[center]وفى الخلاط نضع الطماطم والبصل والتوابل والخل ونفرمهم
[center]بعدها نضيف التتبيله على اللحم ونتركه ثلاث ساعات وممن قبلها بيوم بيكون افضل
[center]بعدها نضع البيض والفلفل ونضيف عليه ملعقه صغيره زيت زيتون
(وهذا السر فى تماسك الطبقه الخارجيه )
ونضربهم بشوكه وبعدين نمسك قطع اللحم ونعصرهم باليد حتى نتخلص من ماؤه وننظف التتبيله من عليه
(مهم عصر اللحم جيدا)
وبعدها نضيف اللحم على خلطه البيض وزيت الزيتون ونقلب ونترك الخليط عشر دقائق
[center]بعد مرور عشر دقائق نضع اللحم عالبقسماط
[center]ونقلبها فى الخليط
ومهم جدا الضغط براحه اليد على اللحم من الجهتين حتى يلتصق البقسماط جيدا
[center]اذا اردنا قليه فى نفس اليوم يبقى نضعه فى الثلاجه حوالى نصف ساعه قبل القلى النتيجه تكوون احسن
ملحوظه
لا تقليه مباشره بعد تغليفه بالبقسماط حتى لا يتفكك فى الزيت
[center]اذا اردتى تجميد الاسكالوب ضعيه مباشره فى اطباق للتخزين ولفيه بالنايلون اللاصق وضعيه فى الفريزر مباشره
وعند الاستخدام نطلعة من الفريزر ونقليه بزيت ذره
وهذا شكلها بعد التحمير
ماشاء الله الزيت كما هو نضيف لان الطبقه الخارجيه متتفكك
والف عافية
[center]وفى الخلاط نضع الطماطم والبصل والتوابل والخل ونفرمهم
[center]بعدها نضيف التتبيله على اللحم ونتركه ثلاث ساعات وممن قبلها بيوم بيكون افضل
[center]بعدها نضع البيض والفلفل ونضيف عليه ملعقه صغيره زيت زيتون
(وهذا السر فى تماسك الطبقه الخارجيه )
ونضربهم بشوكه وبعدين نمسك قطع اللحم ونعصرهم باليد حتى نتخلص من ماؤه وننظف التتبيله من عليه
(مهم عصر اللحم جيدا)
وبعدها نضيف اللحم على خلطه البيض وزيت الزيتون ونقلب ونترك الخليط عشر دقائق
[center]بعد مرور عشر دقائق نضع اللحم عالبقسماط
[center]ونقلبها فى الخليط
ومهم جدا الضغط براحه اليد على اللحم من الجهتين حتى يلتصق البقسماط جيدا
[center]اذا اردنا قليه فى نفس اليوم يبقى نضعه فى الثلاجه حوالى نصف ساعه قبل القلى النتيجه تكوون احسن
ملحوظه
لا تقليه مباشره بعد تغليفه بالبقسماط حتى لا يتفكك فى الزيت
[center]اذا اردتى تجميد الاسكالوب ضعيه مباشره فى اطباق للتخزين ولفيه بالنايلون اللاصق وضعيه فى الفريزر مباشره
وعند الاستخدام نطلعة من الفريزر ونقليه بزيت ذره
وهذا شكلها بعد التحمير
ماشاء الله الزيت كما هو نضيف لان الطبقه الخارجيه متتفكك
والف عافية
[/center]
[/center]
[/center]
[/center]
[/center]
[/center]